Sticla sablata
19/03/2020
Mobilier sticla
19/03/2020

Vitralii

Vitralii Overlay sunt, un produs care utilizează un proces unic in care combină mai multe materiale (sticlă, plumb, film sau rășini speciale, cristale fațetate, sticlă fuzionată, sticlă de murano, etc) pentru a forma o sticlă decorativa la un preț accesibil.

Vitralii overlay

Vitraliile au fost considerate multă vreme ca o formă mistică a artei vizuale rezervată marilor edificii bisericești. Până în secolul al XIX-lea, vitraliile aveau scopul de a ilustra preponderent în biserici istorice biblice, într-un mod figurativ, care să fie pe înțelesul tuturor. Curajul maeștrilor vitraliști de a scoate sticla prinsa în plumb din zona exclusivistă a bisericii a reînviat vitraliul, iar formele de exprimare ale sticlei au spart tiparele. La începutul secolului al XX-lea, avangarda artelor a început să se orienteze spre un modernism abstract, geometric și functional. Bucăți mari de sticlă în forme circulare sau poligoane reprezentau stilizări de personaje, animale, elemente de faună și flora tratate geometric. Însuși plumbul a căpătat un rol decorativ important. Astăzi, de la reședințe la clădiri publice și biserici, vitraliile înnobilează și oferă soluții inedite spațiilor.

Există o varietate fascinantă de stiluri în arta vitraliilor, oricare ar fi destinația și funcționalitatea care li se dă acestora. Alegerea stilului este o opțiune ce ține de personalitatea omului și a clădirii.

O nouă inovație în domeniu sunt vitralii Overlay în tehnica aplicată. Acesta nu dorește să înlocuiască vitraliul clasic, doar vine cu o îmbunătățire a acestuia deoarece foloseste tot plumb,sticlă, culoare, și cristale fațetate, sticlă fuzionată, etc.

Această tehnică de vitralii overlay pe care o folosim ne dă posibilitatea să creăm o gamă foarte mare de modele, care se pot crea într-un timp mult mai scurt și cu niște costuri mult mai reduse.