Producator Sticlă sablată, Geam sablat
Sticlă sablată
19/03/2020
mobilier comercial din sticla
Mobilier sticlă
19/03/2020

Vitralii

vitralii Overlay

Vitraliile sunt un produs care utilizează un proces unic în care combină mai multe materiale (sticlă, plumb, film sau rășini speciale, cristale fațetate, sticlă fuzionată, sticlă de murano, etc) pentru a forma o sticlă decorativă la un preț accesibil.

Vitralii Overlay

Vitraliile au fost considerate multă vreme ca o formă mistică a artei vizuale rezervată marilor edificii bisericești. Până în secolul al XIX-lea, vitraliile aveau scopul de a ilustra preponderent în biserici scene istorice biblice, într-un mod figurativ, care să fie pe înțelesul tuturor. Curajul maeștrilor vitraliști de a scoate sticla prinsă în plumb din zona exclusivistă a bisericii a reînviat vitraliul, iar formele de exprimare ale sticlei au spart tiparele. La începutul secolului al XX-lea, avangarda artelor a început să se orienteze spre un modernism abstract, geometric și funcțional. Bucăți mari de sticlă în forme circulare sau poligoane reprezentau stilizări de personaje, animale, elemente de faună și floră tratate geometric. Însuși plumbul a căpătat un rol decorativ important. Astăzi, de la reședințe la clădiri publice și biserici, vitraliile înnobilează și oferă soluții inedite spațiilor.

Există o varietate fascinantă de stiluri în arta vitraliilor, oricare ar fi destinația și funcționalitatea care li se dă acestora. Alegerea stilului este o opțiune ce ține de personalitatea omului și a clădirii.

O nouă inovație în domeniu sunt vitraliile Overlay în tehnică aplicată. Acesta nu dorește să înlocuiască vitraliul clasic, doar vine cu o îmbunătățire a acestuia deoarece folosește tot plumb, sticlă, culoare și cristale fațetate, sticlă fuzionată, etc.

Această tehnică de vitralii Overlay pe care o folosim ne dă posibilitatea să creăm o gamă foarte mare de modele, care se pot crea într-un timp mult mai scurt și cu niște costuri mult mai reduse.